Infraröd värme

De infraröda strålarnas positiva effekter är många.

Vår studio värms upp av våra 10 infraröda värmare som sitter i taket.
Infravärmen värmer mer på djupet i vävnaderna, samt större delen av energiutvecklingen går direkt till att värma kroppen och inte till att värma luften runt omkring.
Den djupa uppvärmningen av muskelvävnad och inre organ ger ett ökat blodflöde med vidgade blodkärl och stimulerad hjärtverksamhet. Det genererar positiva effekter för muskler, leder samt hjärtkärl-konditionen. Det stora frigörandet av vatten i kroppen och den kraftiga svettproduktionen ger en effektiv avgiftning av kroppen.

De infraröda strålarnas positiva effekter är många.
Muskler och bindväv mjukas upp, det är lättare att utföra yogans olika välgörande och stärkande positioner. Värmen gör också att det är lätt att slappna av och släppa stress.

 

 

Förebygg sjukdom och inflammation

Infraröd värme går till skillnad från en uppvärmd sal (ex med fläkt eller
annan värmekälla) in i kroppen och används på olika sätt inom andra hälsoområden.
Vistas i IR-värmen för att förbättra ditt immunförsvar. Värmen hjälper kroppen att bygga fler vita blodkroppar. Vita blodkroppar är ansvarig för att attackera infektioner och sjukdomar som tar sig in i kroppen.
Om du har ett högt antal vita blodkroppar, kommer du att hålla dig friskare och läka sår snabbare, samt återhämta dig från olika sjukdomar mycket snabbare.
IR-värmen lindrar ledbesvär, t.ex. reumatism, som är för det mesta inflammatorisk. Inflammation är kroppens reaktion för att försöka reparera en skada. När vävnaden har skadats, börjar den signalera till resten av kroppen och hjärnan vad som hänt. Signalerna kallar till sig kroppens immunförsvarsceller – de vita blodkropparna.