Utan våra fantastiska yogalärare inget Yogainstitut! 

 

 

 

YOGALÄRARE

Christina Falk

"Yoga har funnits med mig sedan jag var väldigt ung men det var först då jag kraschade för utmattning som den blev mer än en grej som jag gjorde för att stretcha efter styrketräning.
Den blev en livsstil. 
Min intention med den yoga jag lär ut, är att du ska få vara precis den du är även på mattan. Det finns inget rätt eller fel i min klass, så länge du lyssnar på din kropp och har glimten i ögat. 
Kom som du är, i pyjamas eller nåt annat du är bekväm i så ska jag göra mitt allra bästa för att guida dig så personligt, prestations löst, och kärleksfullt som jag bara kan!"

Christina är utbildad i flera olika former av yoga, yinyoga, yoganidra, globalyoga, barn och tonårsyoga, gravidyoga för att nämna några. Hon har även många timmars fördjupning inom de olika yogaformerna. 
Det var 2017 som Christina började sin resa med att undervisa yoga.

YOGALÄRARE

Emma Ericsson

”Jag har i hela mitt liv arbetat med kroppen på olika vis, jag är utbildad dansare och gymnast i grunden. Yogan kom till mig 2015 och har sedan 2017 arbetat med yogan där inspirationen kommer ifrån Vinyasa och Yin. Utifrån mina tidiga erfarenheter har jag skapat en egen form av yoga där jag bjuder in till att förkroppsliga rörelser. Jag fokuserar mycket på övergångar, för att landa i ett mjukt och avslappnat nervsystem och kropp. Under årens gång har jag även intresserat mig för den inre upplevelsen i kroppen, och känner stor passion för att hjälpa människor att finna stillhet och trygghet i sin egen kropp. Jag har studerat från flera, väldigt duktiga och erfarna lärare, och utforskat olika verktyg och tekniker.

Intentionen och tanken med min egen yogapraktik är att komma tillbaka hem, till min kropp. Att ge mig själv stunder där jag tillåter mig själv att stanna upp för att kunna notera och observera vad som än finns inom mig. Så detta är vad jag även vill bjuda in till under mina klasser. Ge stunder så var och en i egen takt kan känna sin egen kropp och dess rörelse. Känna hur kroppen mjuknar, förlängs och öppnas upp, allt tillsammans med ett mjukt andetag. För att sedan följa vägen till stillhet och tystnad, where the magic is found.

Min yoga är en intuitiv blandning av dessa genrer som jag utforskat tillsammans med mina lärare och även på egen hand. Yoga för mig är en chans att låta min kropp gå från en rörelse till en annan och hela tiden följa the ever-changing flow av sensationer och energier inom mig —jag vill guida dig till att göra detsamma.”

Emma har över 900h av yoga teacher training (YTT) och är utbildad inom många olika former av yoga så som Vinyasa, Yin, Tantric Hatha Vinyasa, Restorative Yin Fascial Release, Dynamic Spiral Yoga och även Qigong.
Hennes första 500h var med Zuna Yoga på Bali 2016. 2019 åkte Emma till Indien för att studera ytterliga 200h under Beta Lisboa and Sai Calder.

YOGALÄRARE

Hanna Mjöberg

"Hanna trodde hon var stark och smidig, men insåg att med en annan teknik och träning gick det att nå andra nivåer för att hitta samma lugn som i thaiboxningen men där balansen saknades. Dessutom föll hon direkt för den mentala och andliga dimensionen i den moderna form av ashtangayogan hon mötte. Hanna hade sin första ashtanga klass 2008 i Thailand. På den tiden tränade och tävlade hon i muaythai (thaiboxing) på heltid. År 2012 bestämde Hanna sig för att ändra sitt fokus och började med en daglig Ashtanga-practice för att se hur det skulle påverka hennes kropp och sinne. Idag är hon fortfarande på den vägen och stöter på många utmaningar samtidigt som hon gradvis bygger stabilitet, styrka och flexibilitet i både kropp och själ.

Jag åkte till Mysore 2009 och har återvänt varje år sedan dess. De senaste fem åren har jag praktiserat med Sharath i Mysore och Hanna är i dag en av få i Sverige som blivit auktoriserad ”Level 2 teacher” av Sharath Jois på Shri K Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute i Mysore i Indien.
När jag får chansen har jag hjälpt och praktiserat med Petri Räisänen och hans fru Wambui från Finland. Jag har både praktiserat och hjälpt dem i Thailand, Indien och Sverige. Hade också privilegiet att få undervisa en sommar på Petri skolor i Helsingfors.

I min hemstad Falkenberg har jag även ett litet shala med min syster där jag också undervisar. Just nu övar jag in i 3:e serien, och jag ser fram emot att möta fler utmaningar som kommer.”

YOGALÄRARE

Ida Frisén

"Min relation till yogan startade 2007, då gick jag min första utbildning inom hälsa och mediyogan blev serverad till mig. Det jag inte visste då var att yogan skulle vara min följeslagare ur en utmattning några år senare. Denna livslånga relation har växt sig starkare för varje år. En relation som tar mig genom vardagen, svåra, glada, sorgsna, lyckliga stunder och när livet händer. I stillhet, i rörelse, i pulshöjande sekvenser eller bara med närvarande andetag. Att få förmedla yogan vidare till dig, att du får tillfälle att utforska den via din kropp och ditt sinne, gör att min yogarelation blir så mycket rikare. 

”Jag vill ge dig insikten att du ska förstå att du har tillgång till allt inom dig, att skapa utrymme och flexibilitet i din kropp eftersom det skapar flexibilitet i sinnet. Att du får en stund att komma ”hem”. Hem till din kärna och få tillgång till din fulla potential. För hela du är välkommen här, precis som du är.”

Med bakgrund och lång erfarenhet inom hälsa, träning & hudvård, brinner jag för helheten. Sedan 2007 då jag upptäckte mediyoga som då var något nytt för mig och som jag är evigt tacksam för idag, gav mig ringar på vattnet att utforska yogan mer. Under åren har jag vidareutbildat mig till cert. River Guide Globalyoga som grundar sig i hathayogans rötter. En yogastil genom kroppen med fysiska utmaningar som varvas med mentala intentioner. Yin, gravidyoga, restorative och poweryoga är stilar jag har vidareutbildat mig inom.

Ida började 2015 att arbeta som yoga & gruppträningsinstuktör på olika gym och sedan 2019 har hon även bedrivit kursverksamhet i yoga."

YOGALÄRARE

Kristina Haglund

"Yogan kom till mig då jag behövde ett lugn och förbättrad kroppskännedom när jag idrottande mycket.
Yogan blev tidigt ett fantastiskt instrument till det!

Jag har alltid varit intresserad av idrottspedagogik och utbildade mig inom det så när även yogan blev ett intresse som bara växte och växte kom det sig väldigt naturligt att börja undervisa i det.
Har nu undervisat yoga sedan 2007.

Det fina med yogan är att jag alltid försöker förmedla så att varje individ kan hitta sin egen syn och betydelse av yoga.
Vi har alla olika vägar in i yogan och därav också olika upplevelser.

Mina klasser är fysiska men mjuka, med fokus på såväl små som större detaljer och med mycket lekfullhet för att
locka fram fokus!

Kristina är utbildad i flera olika former av yoga. Bla. en Lärarutbildning i ashtangayoga och YogaMonks, instruktörsutbildning i poweryoga. Även utbildning i gravidyoga via YogaMonks samt flertalet workshops med olika lärare."

YOGALÄRARE

Malin Regnéll

"2014 gick jag på min första yogaklass och jag tyckte inte att det var något speciellt.
Men en gång ledde till fler tillfällen och sen var jag fast.
Varje gång jag kliver på mattan kommer jag hem.

Jag gick min första utbildning på 200h ayuryoga och var färdig 2015.
2019 byggde jag på min utbildning med 50h ayuryin.

Det är inte självklart för mig att stå längst fram, men jag ville utmana mig själv och vidga gränserna.
Jag började ha klasser direkt efter att jag var klar. Att få äran att möta alla olika sorters människor på mattan
och se hur de hittar in i djupet av sig själva är oslagbart.

Jag älskar dessa olika mötena i yogasalen, ibland lär jag dem något, men oftast lär de mig något.
Jag undervisar med mycket glädje och lekfullhet. Det ska vara kul och fritt från krav och utan ego.
Man ska få vara precis som man är på mina klasser."

YOGALÄRARE

Ottilia Bergström

”För mig började yogan som ett komplement till yrket som dansare och koreograf.

Det var det fysiska, känslan av att hitta en stabilitet kroppsligt, som skapade en nyfikenhet inom mig och en längtan till att utforska mer. Intresset växte snabbt så jag sökte mer kunskap av yogalärare från alla möjliga städer och länder, för att lära mig vad yoga faktiskt innebar. Vad jag fann var att yogan inte bara har en definition, utan att den har sin egen form för varje individ. Det var det som väckte min starka kärlek till yoga.
Min önskan som yoga- & meditationslärare är att erbjuda människor bekvämlighet i sina kroppar och ett stärkt sinne.”

Ottilia började undervisa yoga 2011 efter att själv ha praktiserat yoga under flera års tid.
Hennes klasser präglas av dynamiska rörelser som knyts samman med en medveten andning och mentala frågeställningar.
Med bakgrund i hotyoga, hatha, ashtanga, yin och restorative guidar Ottilia deltagarna genom flöden i vinyasayoga likväl som mer stillsamma och återhämtande samt meditativa klasser.
Utifrån simpla vägledningar guidar hon deltagarna till att koppla samman tanke, andning och rörelse för att få en djupare förståelse kroppsligt, mentalt och själsligt.

YOGALÄRARE

Pia Andersson

"Yoga har alltid mer eller mindre funnits inom mig och som liten lekte jag faktiskt träning hemma och utbildade mig till instruktör redan när jag var runt 16år. Mina "varför" jag undervisar i yoga är för att rörelse är så bra för oss, både för vår fysiska som för vår psykiska hälsa. Jag vill hjälpa andra att må så bra vi kan. Att arbeta för psykisk hälsa ligger mig varmt om hjärtat och nära, då jag förlorade en av mina bröder vid 16års ålder.

Jag hoppas genom mina klasser bidra till att göra skillnad och sprida att en väg till bättre hälsa är rörelse och träning.
Jag älskar när jag ser mina deltagare lämna klassen med ett leende på läpparna och mer lätta i kropp och sinne.
Att få se era leenden och att få dela rörelseglädje och inspirera till rörelse - det är fantastiskt!

Citerar vad en deltagare sade en gång efter en klass: ”Det känns nästan som jag är kär”
Precis så - den känslan är nog hur jag kan sammanfatta det. Det är också känslan jag hoppas förmedla.
För mig handlar yoga om att ge sig själv andrum, energi och kärlek i form av rörelse, andning och fokus. Mina klasser hoppas jag ger en stund för dig precis som du är, en stund för dig att vara i ditt varande och en stund och plats för dig att ge till dig själv och få ta emot, uppleva dig själv och må bra. Älskar också alla möten med människor och de unika historier vi bär med oss. Att vi möts i allt på och genom mattan.

Pias resa till yogan gick genom många olika träningsformer innan hon tog steget att gå en renodlad utbildning som yogainstruktör 2016. Hon har undervisat i yoga sedan dess. De yogaformer Pia är utbildad inom är bla Vinyasa Yoga Flow (Space M Yoga), Yinyoga, Garuda, Global Yoga, PowerPilates, modern Pilates, Soma Move."