Utan våra fantastiska yogalärare inget Yogainstitut! 

 

 

 

YOGALÄRARE

Malin Regnéll

"2014 gick jag på min första yogaklass och jag tyckte inte att det var något speciellt.
Men en gång ledde till fler tillfällen och sen var jag fast.
Varje gång jag kliver på mattan kommer jag hem.

Jag gick min första utbildning på 200h ayuryoga och var färdig 2015.
2019 byggde jag på min utbildning med 50h ayuryin.

Det är inte självklart för mig att stå längst fram, men jag ville utmana mig själv och vidga gränserna.
Jag började ha klasser direkt efter att jag var klar. Att få äran att möta alla olika sorters människor på mattan
och se hur de hittar in i djupet av sig själva är oslagbart.

Jag älskar dessa olika mötena i yogasalen, ibland lär jag dem något, men oftast lär de mig något.
Jag undervisar med mycket glädje och lekfullhet. Det ska vara kul och fritt från krav och utan ego.
Man ska få vara precis som man är på mina klasser."

YOGALÄRARE

Christina Falk

"Yoga har funnits med mig sedan jag var väldigt ung men det var först då jag kraschade för utmattning som den blev mer än en grej som jag gjorde för att stretcha efter styrketräning.
Den blev en livsstil. 
Min intention med den yoga jag lär ut, är att du ska få vara precis den du är även på mattan. Det finns inget rätt eller fel i min klass, så länge du lyssnar på din kropp och har glimten i ögat. 
Kom som du är, i pyjamas eller nåt annat du är bekväm i så ska jag göra mitt allra bästa för att guida dig så personligt, prestations löst, och kärleksfullt som jag bara kan!"

Christina är utbildad i flera olika former av yoga, yinyoga, yoganidra, globalyoga, barn och tonårsyoga, gravidyoga för att nämna några.
Hon har även många timmars fördjupning inom de olika yogaformerna. 
Det var 2017 som Christina började sin resa med att undervisa yoga.

YOGALÄRARE

Kristina Haglund

"Yogan blev i tidig ålder en del av min träning och är idag en självklar del av mitt liv.
Jag jobbar idag som barnmorska och yogalärare.

2007 blev jag klar sjuksköterska och yogan blev då allt viktigare för att hålla mig i balans.
Jag började min första instruktörsutbildning i poweryoga och började därefter undervisa i yoga.
Därefter har utforskandet av yogan varit självklar med workshops, resor och fler utbildningar parallellt som jag undervisat.
2011 utbildade jag min till ashtangalärare, därefter har många års egen träning tillägnats YogaMonks som jag sedan
några år även är utbildad yogalärare i.

Jag är utbildad inom gravidyoga utifrån YogaMonks method, där jag även lagt mitt fokus under mina egna två graviditeter och funnit fantastiska verktyg. Med min kombination av barnmorskeutbildning samt workshops i Spinning babies ligger yoga för gravida mig varmt om hjärtat.

Mina klasser präglas av lekfullhet och nyfikenhet på såväl små subtila rörelser såväl som större kraftfulla sekvenser.
För mig är det viktigt att förmedla djupet i positioner och sekvenser, hela kroppen vill integreras i det du gör för stunden.

Det mentala och meditativa i yogan är en spännande resa och ett fantastiskt verktyg oavsett var du är i livet!"

YOGALÄRARE

Ottilia Bergström

Ottilia snubblade in i yogans värld av en slump 2007, då som ett komplement till yrket som dansare och koreograf.
Det var det fysiska, känslan av att hitta en grundande stabilitet kroppsligt, som skapade en nyfikenhet och en längtan att utforska mer.

Med hopp om en större förståelse om vad yoga faktiskt innebar påbörjade hon sin utbildning till yogalärare 2012.
Detta blev början på ett karriärsskifte och en ny inställning till livet. 

Insikten om att yogan inte bara har en definition, utan att den har sin egen form för varje individ väckte en stark fascination och kärlek till att dela yogan med andra.

Ottilia har arbetat som lärare, pedagog och utbildare inom scenkost, kroppslig träning, mindfulness och hälsa sedan 2010.
Hennes klasser präglas av dynamiska rörelser som knyts samman med medveten andning och mentala frågeställningar.

Med bakgrund i hotyoga, hatha, ashtanga, yin och restorative guidar Ottilia deltagarna genom flöden i vinyasayoga likväl som mer stillsamma och återhämtande samt meditativa klasser.
Utifrån simpla vägledningar guidar hon dig till en djupare förståelse för din kropps fysik likaväl hur du kan koppla samman tanke och andning för att skapa en medvetenhet riktad både inåt och utåt.

Ottilias vision och mission är att få sprida en holistisk form av yoga som inte enbart praktiseras på mattan utan också genomsyrar det vardagliga livet.

YOGALÄRARE

Josefin Klasson

"Jag har en bakgrund inom dansen och har arbetat som professionell dansare. Det var genom dansen som jag upptäckte yogan, men till en början var jag ganska motvillig till den. Nu kan jag dock inte föreställa mig mitt liv utan den.
Jag är utbildad inom Hatha yoga och yin yoga, men har över åren utvecklat mina kunskaper inom olika inriktningar och tekniker.

Jag älskar att undervisa, eftersom jag älskar att se människor utmana sig själva och kliva ur sina vanliga roller.
Att lämna den bekväma zonen och våga testa något nytt. Att få vägleda människor på yogamattan ger mig stor glädje.

Jag började undervisa tidigt, först inom dans och sedan inom yoga. Nu har jag undervisat i yoga i ungefär 10 år!
Mina klasser är lekfulla och spontana, och jag sätter sällan några strikta regler. Allt är rekommendationer och det är upp till varje deltagare att bestämma hur mycket de vill utmana sig själva. Min förhoppning är att deltagarna ska känna glädje och mod att testa nya saker.
Om någon lämnar min klass med ett leende på läpparna är jag mer än nöjd - allt annat är en bonus."

YOGALÄRARE

Felicia Johansson

Under hela mitt liv har jag tyckt om att använda kroppen främst genom att dansa men det var under en resa till Bali 2015 som jag fastnade för yogan. Vart jag än flyttade eller reste efter det så letade jag upp en yogastudio/yoga Community. Yogan skapade en medvetenhet inom mig, hjälpte mig att finna balans, kraft och ett lugn. 

Jag älskar att undervisa för att sprida och dela med mig av yogans läkande, balanserande, kärleksfulla, sprudlande, stärkande och lugnande effekter. Men även för att det är himla kul att undervisa och att man ofta får människor att komma närmre sitt inre ljus. Hjälpa dem att koppla bort från vardagen, vända blicken inåt, där de kan hitta energi, glädje, fokus och ett lugn.  ”Jag vill att du som kommer till min klass ska må lite bättre när du går därifrån än när du kom.

Du ska känna dig starkare och mjukare i både kropp, knopp och själ.
Din tid på mattan ska kännas som att komma hem till ett tryggt och kärleksfullt hem dit du alltid är välkommen precis som du är. Släpp prestation & måsten och lyssna till din kropp och dina andetag”

Felicia började undervisa i början av 2018 på Sri Lanka och i slutet på 2018 öppnade hon en yogastudio och ett Hostel på Sri Lanka som hon drev i två år med yogaklasser dagligen.
”Vi hade yogaklasser på vår takterrass med havsutsikt. Det var magiskt!” 
Hon är utbildad i olika former av yoga såsom 200h + 300h Vinyasa med Sampoorna yoga i Goa, Indien 2017 - 2018. Samt 100h Yin Kranti yoga, Goa, Indien 2018. 

YOGALÄRARE

Pia Andersson

"Yoga har alltid mer eller mindre funnits inom mig och som liten lekte jag faktiskt träning hemma och utbildade mig till instruktör redan när jag var runt 16år. Mina "varför" jag undervisar i yoga är för att rörelse är så bra för oss, både för vår fysiska som för vår psykiska hälsa. Jag vill hjälpa andra att må så bra vi kan. Att arbeta för psykisk hälsa ligger mig varmt om hjärtat och nära, då jag förlorade en av mina bröder vid 16års ålder.

Jag hoppas genom mina klasser bidra till att göra skillnad och sprida att en väg till bättre hälsa är rörelse och träning.
Jag älskar när jag ser mina deltagare lämna klassen med ett leende på läpparna och mer lätta i kropp och sinne.
Att få se era leenden och att få dela rörelseglädje och inspirera till rörelse - det är fantastiskt!

Citerar vad en deltagare sade en gång efter en klass: ”Det känns nästan som jag är kär”
Precis så - den känslan är nog hur jag kan sammanfatta det. Det är också känslan jag hoppas förmedla.
För mig handlar yoga om att ge sig själv andrum, energi och kärlek i form av rörelse, andning och fokus. Mina klasser hoppas jag ger en stund för dig precis som du är, en stund för dig att vara i ditt varande och en stund och plats för dig att ge till dig själv och få ta emot, uppleva dig själv och må bra. Älskar också alla möten med människor och de unika historier vi bär med oss. Att vi möts i allt på och genom mattan.

Pias resa till yogan gick genom många olika träningsformer innan hon tog steget att gå en renodlad utbildning som yogainstruktör 2016. Hon har undervisat i yoga sedan dess. De yogaformer Pia är utbildad inom är bla Vinyasa Yoga Flow (Space M Yoga), Yinyoga, Garuda, Global Yoga, PowerPilates, modern Pilates, Soma Move."