Utan våra fantastiska yogalärare inget Yogainstitut! 

 

 

 

YOGALÄRARE

Josefin Klasson

"Jag har en bakgrund inom dansen och har arbetat som professionell dansare. Det var genom dansen som jag upptäckte yogan, men till en början var jag ganska motvillig till den. Nu kan jag dock inte föreställa mig mitt liv utan den.
Jag är utbildad inom Hatha yoga och yin yoga, men har över åren utvecklat mina kunskaper inom olika inriktningar och tekniker.

Jag älskar att undervisa, eftersom jag älskar att se människor utmana sig själva och kliva ur sina vanliga roller.
Att lämna den bekväma zonen och våga testa något nytt. Att få vägleda människor på yogamattan ger mig stor glädje.

Jag började undervisa tidigt, först inom dans och sedan inom yoga. Nu har jag undervisat i yoga i ungefär 10 år!
Mina klasser är lekfulla och spontana, och jag sätter sällan några strikta regler. Allt är rekommendationer och det är upp till varje deltagare att bestämma hur mycket de vill utmana sig själva. Min förhoppning är att deltagarna ska känna glädje och mod att testa nya saker.
Om någon lämnar min klass med ett leende på läpparna är jag mer än nöjd - allt annat är en bonus."

YOGALÄRARE

Felicia Johansson

Under hela mitt liv har jag tyckt om att använda kroppen främst genom att dansa men det var under en resa till Bali 2015 som jag fastnade för yogan. Vart jag än flyttade eller reste efter det så letade jag upp en yogastudio/yoga Community. Yogan skapade en medvetenhet inom mig, hjälpte mig att finna balans, kraft och ett lugn. 

Jag älskar att undervisa för att sprida och dela med mig av yogans läkande, balanserande, kärleksfulla, sprudlande, stärkande och lugnande effekter. Men även för att det är himla kul att undervisa och att man ofta får människor att komma närmre sitt inre ljus. Hjälpa dem att koppla bort från vardagen, vända blicken inåt, där de kan hitta energi, glädje, fokus och ett lugn.  ”Jag vill att du som kommer till min klass ska må lite bättre när du går därifrån än när du kom.

Du ska känna dig starkare och mjukare i både kropp, knopp och själ.
Din tid på mattan ska kännas som att komma hem till ett tryggt och kärleksfullt hem dit du alltid är välkommen precis som du är. Släpp prestation & måsten och lyssna till din kropp och dina andetag”

Felicia började undervisa i början av 2018 på Sri Lanka och i slutet på 2018 öppnade hon en yogastudio och ett Hostel på Sri Lanka som hon drev i två år med yogaklasser dagligen.
”Vi hade yogaklasser på vår takterrass med havsutsikt. Det var magiskt!” 
Hon är utbildad i olika former av yoga såsom 200h + 300h Vinyasa med Sampoorna yoga i Goa, Indien 2017 - 2018. Samt 100h Yin Kranti yoga, Goa, Indien 2018. 

YOGALÄRARE

Christina Falk

"Yoga har funnits med mig sedan jag var väldigt ung men det var först då jag kraschade för utmattning som den blev mer än en grej som jag gjorde för att stretcha efter styrketräning.
Den blev en livsstil. 
Min intention med den yoga jag lär ut, är att du ska få vara precis den du är även på mattan. Det finns inget rätt eller fel i min klass, så länge du lyssnar på din kropp och har glimten i ögat. 
Kom som du är, i pyjamas eller nåt annat du är bekväm i så ska jag göra mitt allra bästa för att guida dig så personligt, prestations löst, och kärleksfullt som jag bara kan!"

Christina är utbildad i flera olika former av yoga, yinyoga, yoganidra, globalyoga, barn och tonårsyoga, gravidyoga för att nämna några. Hon har även många timmars fördjupning inom de olika yogaformerna. 
Det var 2017 som Christina började sin resa med att undervisa yoga.

YOGALÄRARE

Kristina Haglund

"Yogan blev i tidig ålder en del av min träning och är idag en självklar del av mitt liv.
Jag jobbar idag som barnmorska och yogalärare.

2007 blev jag klar sjuksköterska och yogan blev då allt viktigare för att hålla mig i balans.
Jag började min första instruktörsutbildning i poweryoga och började därefter undervisa i yoga.
Därefter har utforskandet av yogan varit självklar med workshops, resor och fler utbildningar parallellt som jag undervisat.
2011 utbildade jag min till ashtangalärare, därefter har många års egen träning tillägnats YogaMonks som jag sedan
några år även är utbildad yogalärare i.

Jag är utbildad inom gravidyoga utifrån YogaMonks method, där jag även lagt mitt fokus under mina egna två graviditeter och funnit fantastiska verktyg. Med min kombination av barnmorskeutbildning samt workshops i Spinning babies ligger yoga för gravida mig varmt om hjärtat.

Mina klasser präglas av lekfullhet och nyfikenhet på såväl små subtila rörelser såväl som större kraftfulla sekvenser.
För mig är det viktigt att förmedla djupet i positioner och sekvenser, hela kroppen vill integreras i det du gör för stunden.

Det mentala och meditativa i yogan är en spännande resa och ett fantastiskt verktyg oavsett var du är i livet!"

YOGALÄRARE

Malin Regnéll

"2014 gick jag på min första yogaklass och jag tyckte inte att det var något speciellt.
Men en gång ledde till fler tillfällen och sen var jag fast.
Varje gång jag kliver på mattan kommer jag hem.

Jag gick min första utbildning på 200h ayuryoga och var färdig 2015.
2019 byggde jag på min utbildning med 50h ayuryin.

Det är inte självklart för mig att stå längst fram, men jag ville utmana mig själv och vidga gränserna.
Jag började ha klasser direkt efter att jag var klar. Att få äran att möta alla olika sorters människor på mattan
och se hur de hittar in i djupet av sig själva är oslagbart.

Jag älskar dessa olika mötena i yogasalen, ibland lär jag dem något, men oftast lär de mig något.
Jag undervisar med mycket glädje och lekfullhet. Det ska vara kul och fritt från krav och utan ego.
Man ska få vara precis som man är på mina klasser."

YOGALÄRARE

Ottilia Bergström

”För mig började yogan som ett komplement till yrket som dansare och koreograf.

Det var det fysiska, känslan av att hitta en stabilitet kroppsligt, som skapade en nyfikenhet inom mig och en längtan till att utforska mer. Intresset växte snabbt så jag sökte mer kunskap av yogalärare från alla möjliga städer och länder, för att lära mig vad yoga faktiskt innebar. Vad jag fann var att yogan inte bara har en definition, utan att den har sin egen form för varje individ. Det var det som väckte min starka kärlek till yoga.
Min önskan som yoga- & meditationslärare är att erbjuda människor bekvämlighet i sina kroppar och ett stärkt sinne.”

Ottilia började undervisa yoga 2011 efter att själv ha praktiserat yoga under flera års tid.
Hennes klasser präglas av dynamiska rörelser som knyts samman med en medveten andning och mentala frågeställningar.
Med bakgrund i hotyoga, hatha, ashtanga, yin och restorative guidar Ottilia deltagarna genom flöden i vinyasayoga likväl som mer stillsamma och återhämtande samt meditativa klasser.
Utifrån simpla vägledningar guidar hon deltagarna till att koppla samman tanke, andning och rörelse för att få en djupare förståelse kroppsligt, mentalt och själsligt.

YOGALÄRARE

Pia Andersson

"Yoga har alltid mer eller mindre funnits inom mig och som liten lekte jag faktiskt träning hemma och utbildade mig till instruktör redan när jag var runt 16år. Mina "varför" jag undervisar i yoga är för att rörelse är så bra för oss, både för vår fysiska som för vår psykiska hälsa. Jag vill hjälpa andra att må så bra vi kan. Att arbeta för psykisk hälsa ligger mig varmt om hjärtat och nära, då jag förlorade en av mina bröder vid 16års ålder.

Jag hoppas genom mina klasser bidra till att göra skillnad och sprida att en väg till bättre hälsa är rörelse och träning.
Jag älskar när jag ser mina deltagare lämna klassen med ett leende på läpparna och mer lätta i kropp och sinne.
Att få se era leenden och att få dela rörelseglädje och inspirera till rörelse - det är fantastiskt!

Citerar vad en deltagare sade en gång efter en klass: ”Det känns nästan som jag är kär”
Precis så - den känslan är nog hur jag kan sammanfatta det. Det är också känslan jag hoppas förmedla.
För mig handlar yoga om att ge sig själv andrum, energi och kärlek i form av rörelse, andning och fokus. Mina klasser hoppas jag ger en stund för dig precis som du är, en stund för dig att vara i ditt varande och en stund och plats för dig att ge till dig själv och få ta emot, uppleva dig själv och må bra. Älskar också alla möten med människor och de unika historier vi bär med oss. Att vi möts i allt på och genom mattan.

Pias resa till yogan gick genom många olika träningsformer innan hon tog steget att gå en renodlad utbildning som yogainstruktör 2016. Hon har undervisat i yoga sedan dess. De yogaformer Pia är utbildad inom är bla Vinyasa Yoga Flow (Space M Yoga), Yinyoga, Garuda, Global Yoga, PowerPilates, modern Pilates, Soma Move."

YOGALÄRARE

Ida Frisén

"Min relation till yogan startade 2007, då gick jag min första utbildning inom hälsa och mediyogan blev serverad till mig. Det jag inte visste då var att yogan skulle vara min följeslagare ur en utmattning några år senare. Denna livslånga relation har växt sig starkare för varje år. En relation som tar mig genom vardagen, svåra, glada, sorgsna, lyckliga stunder och när livet händer. I stillhet, i rörelse, i pulshöjande sekvenser eller bara med närvarande andetag. Att få förmedla yogan vidare till dig, att du får tillfälle att utforska den via din kropp och ditt sinne, gör att min yogarelation blir så mycket rikare. 

”Jag vill ge dig insikten att du ska förstå att du har tillgång till allt inom dig, att skapa utrymme och flexibilitet i din kropp eftersom det skapar flexibilitet i sinnet. Att du får en stund att komma ”hem”. Hem till din kärna och få tillgång till din fulla potential. För hela du är välkommen här, precis som du är.”

Med bakgrund och lång erfarenhet inom hälsa, träning & hudvård, brinner jag för helheten. Sedan 2007 då jag upptäckte mediyoga som då var något nytt för mig och som jag är evigt tacksam för idag, gav mig ringar på vattnet att utforska yogan mer. Under åren har jag vidareutbildat mig till cert. River Guide Globalyoga som grundar sig i hathayogans rötter. En yogastil genom kroppen med fysiska utmaningar som varvas med mentala intentioner. Yin, gravidyoga, restorative och poweryoga är stilar jag har vidareutbildat mig inom.

Ida har undervisat yoga sedan 2015.

YOGALÄRARE

Carl-Johan Fogelklou

Det var tack vare min fru Hanna som jag hittade till yogan. Hon undervisade i yoga och vi tränade tillsammans vilket gjorde att jag fastnade totalt.

Mina klasser utmanar begreppet yoga och tänjer på de gränser som vi i västvärlden satt upp. Jag älskar lekfullhet och humor i kombination med yoga. Jag vill att mina deltagare ska få svettas ordentligt och utmana sig men samtidigt släppa prestigen. Allt detta ackompanjerat av hip hop, soul, ambient musik som jag antingen gjort själv eller noga valt ut. Musiken under en yoga klass är ibland avgörande för den rätta känslan enligt mig. 

När jag undervisar i Yoga vill dela med mig av det jag lärt mig. Jag har en önskan om att förnya yogan och få fram lekfullheten. Jag har också ett mission att göra yogan mer tillgänglig både för män och kvinnor.

Efter att min vinyasa utbildning var klar började jag att undervisa 2020, sen dess har jag undervisat på lite olika studios och i egen regi. Jag älskar att få utmana folks föreställning om vad yoga är på precis samma sätt som jag älskar att utmana människors syn på Rock ´n Roll. Det finns inga “rätt” eller fel bara olika.

Carl-Johan är utbildad Yoga lärare för Todd Grube, med 200 timmars vinyasa och 50 timmars Yin yoga Teacher training. Utöver det har han tränat för Todd Grube privat i hans dojo “temple of the Monkey” 
Todd har bland annat tränat Carl-Johan i 5 elements yoga och Yogic Arts.

YOGALÄRARE

Hanna Dahlberg Fogelklou

Jag har alltid gillat att röra på min kropp för att frigöra energi och livskraft-i naturen, i yogan, i dansen och i sången. 
Då känner jag mig kreativ, glad, närvarande och kärleksfull. 
Yogan hittade jag genom dansen och har undervisat i över tjugo år. 

Mina klasser är öppna, fria och varierande med fokus på närvarande och andning. 
Om du börjar röra din kropp, kanske du sakta börjar lära känna den? Om du börjar känna din kropp och tar hand om den, kanske du kan få fatt i tankar och känslor som kommer och går? Kanske kan du öka ditt medvetande? Du börjar känna dig trygg och säker i dig själv? Kanske börjar du tycka om dig själv- hela dig- som du är?
Och kanske känner du kärleken och respekten för dig själv och för andra?

Hanna har över 500 h TT från bland andra Todd Grube och Ulrica Norberg. Två olika årsutbildningar i modern Shamanism. Reiki healing steg 1 och 2. Chakrahealing/energimedicin samt gravidyoga. 
Hanna är utbildad dansare och musikalartist på Balettakademins yrkesutbildning. 

Jag undervisar i yoga för att jag älskar att ge vidare det jag själv har lärt mig och när jag ser att andra utvecklas och mår bra. Kom som du är!