Vår vision

Yoga is not about being flexible or strong.
Yoga is not about perfecting a pose or eat tofu.
Yoga is accepting no limitations.

 

Yoga är för alla - Alla kan yoga, ung som gammal, nybörjare som erfaren.
Mer variation - Mer glädje.


Vår vision är att erbjuda en lugn & harmonisk oas för återhämtning och få möjlighet till att lämna livet utanför en stund. 
Vårt välmående är så mycket mer än att bara vara “hälsosamma”. Det handlar om att komma i kontakt med både vårt inre och
vår kropp för att förstå vad just vi behöver.
Vi tror på att ta hand om oss själva fysiskt, psykiskt, emotionellt och spirituellt för att nå vår fulla potential,
må vårt bästa och
leva det där livet vi längtar efter!

Vår kropp bär oss genom hela livet och den behöver all kärlek och energi den kan få för att orka, vara stark och må bra.
Vår kropp vet precis vad den behöver så genom att känna in kroppen och stärka vår relation till vår kropp kan vi få reda på hur vi bäst kan ta hand om den.
Behöver vi sakta ner och få mer återhämtning? Eller behöver vi ge kroppen en riktig energiboost?
Kroppen går igenom olika faser på samma sätt som vi går igenom olika faser känslomässigt och behöver kanske därför olika saker varje dag.
Vissa dagar behöver vi ett Powerpass och vissa dagar en lugn Warm Yin. Det viktiga är att Du gör det Din kropp behöver just nu.
Om vi jobbar med våra kroppar istället för emot så får vi så mycket mer energi, mår bättre och känner mer lycka!

Yogainstitutet erbjuder många roliga och varierande former av yogaklasser i en uppvärmd yogastudio i varierande temperatur utifrån olika behov.
Hot Yoga, Warm Yin yoga, Warm Vinyasa Flow, Warm Yin & Yoga Nidra, Warm Garudayoga för att nämna några.
Syftet är att försöka hjälpa till att förbättra människans hälsa och välmående då man ser tydliga trender kring en ökad mental ohälsa.

Yoga och hälsa en sammanfattning

Under de senaste årtionden har det gjorts flera medicinska och vetenskapliga studier där det visats att yoga har varit mycket användbart vid behandling av vissa sjukdomar. Det behövs mer forskning för att påvisa exakt hur stora hälso-fördelarna är med yoga, men sammantaget pekar de studier som gjorts på en rad fördelar. Här nedan finns några exempel på hur yoga och hot yoga påverkar hälsan.

  • Alla former av yoga har visat sig minska stress och oro
  • Andra studier pekar mot att yoga frigör antidepressiva substanser i hjärnan, vilket antyder att yoga även kan verka förebyggande mot depression.
  • Forskarna konstaterade att värme hjälpte för att öka rörligheten, men att det främst var de som var stela från början som vann på värmen i studion.
  • Yoga ger även en mild konditionsträning, motsvarande en snabb promenad eller ett lätt joggingpass. Det gäller särskilt Hot Yoga, Warm Vinyasa, Ashtanga Vinyasa och andra former av yoga där man fokuserar mycket på solhälsningen och flöden.
    Helt enkelt de yogaformer där man känner att pulsen går upp, vilket är utmärkande för konditionsträning.
  • Indiska forskare upptäckte 2011 att man kan lindra ledgångsreumatism med två yogaklasser om dagen i en vecka.
    Efter den här intensiva yogaveckan hade de 64 deltagarna i studien mycket lättare att röra sig. Man såg dessutom en minskning i blodomloppet av de autoantikroppar (antikroppar som ger sig på kroppens egna vävnader) som orsakar ledgångsreumatism.

Yoga med infraröd värme har även den visat sig ha en mängd olika positiva effekter. I värmen vidgar sig blodkärlen och kroppens alla muskler, vävnader och organ får mer syre.
Muskler och bindväv mjukas upp, det är lättare att utföra yogans olika välgörande och stärkande positioner. Värmen gör också att det är lätt att slappna av
och släppa stress.
Infraröd värme går till skillnad från en uppvärmd sal (ex med fläkt eller annan värmekälla) in i kroppen och används på olika sätt inom andra hälsoområden. Läs mer om Infraröd värme HÄR

Tack för att just du hittat hit - Namasté

Källor
Vill du veta ännu mer om fördelarna med yoga eller närmare läsa de studier som sammanfattas ovan listas de här. Flera av artiklarna finns sammanfattade på https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4609431/#%21po=4.41176