Vad är Hot Yoga?

Det är helt enkelt yoga man utövar i ett uppvärmt rum. Vanligt är att temperaturen ligger på mellan 30°- 40° och även intensiteten varierar.

Varför ska det vara varmt?

Det finns många fördelar med att applicera värme till yogan. Anledningen till att det görs är för att efterlikna det indiska klimatet då yogan kommer från Indien. En av hälsoaspekterna med värme är bland annat att kroppen blir mjukare och rörligare. Detta hjälper i yogans alla positioner.
Yogan handlar mycket om rörlighet, vighet och flexibilitet vilket får en skjuts av värmen och fuktigheten.

Dessutom har det en rensande och renande funktion på kroppen. Värmen gör att du svettas mycket mer. Att svettas ut det gamla och fylla på med nytt vatten fräschar upp kroppen inifrån. Förutom detta kommer mycket slaggprodukter ut genom svettning.

Känn lugnet eller träna kroppen

Med hot yoga finns det många möjligheter. Yin yoga är en typ av yoga som lämpar sig väl för hot yoga. Yin yoga är avslappnande yoga. Adderar man värme blir det än mer behagligt och med värme blir muskler och bindvävnad mjukare och din yogaträning ger dig en djupare stretch.

Eftersom det finns flera olika yogatyper inom hot yoga kan alla kan hitta något som passar.
Genom att kombinera olika typer av Hot Yoga arbetar man igenom hela kroppen. Man kan även kalla Hot Yoga för meditation i rörelse. Alla asanas kräver koncentration, och på så sätt tömmer man sinnet på allt man varit med om under dagen för att enbart vara i ett här och nu.
Hot yoga är även dokumenterat bra för hälsan.