Myo Fascial Release Yoga

KURSBESKRIVNING

MFR står för Myo Fascial Release, vilket är en behandlingsteknik som syftar till att frigöra spänningar och obalanser i kroppens bindväv, även kallad fascia.
Bindväven omsluter och sammanbinder muskler, organ och skelett och kan bli stram och begränsad på grund av stress, överansträngning eller skador.

MFR YOGA kombinerar principerna från myofascial release med yogans fysiska övningar och andningsmetoder.
Det är en terapeutisk form av yoga som fokuserar på att mjuka upp och släppa spänningar i fascian för att förbättra rörlighet, minska smärta och främja välbefinnande.

Under en MFR YOGA-session kan olika tekniker användas, såsom användning av massagebollar, block eller specifika positioner för att applicera tryck och sträcka ut fascian. Genom att arbeta med dessa tekniker kan spänningar och blockeringar i bindväven släppas, vilket kan ha positiva effekter på både kroppslig och mental hälsa.

MFR YOGA kan vara fördelaktig för personer som lider av kronisk smärta, muskelspänningar, stelhet eller andra rörelserelaterade problem. Det kan också vara en användbar metod för att förbättra prestation och återhämtning för idrottare och personer som vill öka sin rörlighet och flexibilitet.

Under dessa 6 kurstillfällena kommer vi att gå genom olika delar av kroppen såsom fötter, händer, axlar, mage, höft och rygg.
I kursen ingår 2st massagebollar i kork och ett litet häfte med illustrationer av kroppen där du själv kan markera var bollarna ska placeras för egenmassage.

På så sätt kan du ta med dig kunskapen hem och fortsätta utföra dessa egenvårdsbehandlingar.
Bra va?
Vi vet att regelbundet och konsekvent genomförande ger bättre resultat, och därför erbjuder vi dig möjligheten att ta med dig en del av Yogainstitutet hem för att fortsätta övningarna på egen hand.

KURSSTART

När: Onsdagar kl. 17.45-18.45
Datum: 16 aug - 27 sep (Uppehåll 13 sep)
Pris: 1700kr, 6 gånger
Var: Yogainstitutet Halmstad, Slottsjordsvägen 5 
Lärare: Christina Falk

För mer info om kursen maila info@yogainstitutet.com
Anmäl dig genom att boka dig på första tillfället i schemat så tar vi kontakt!
När du bokar för första gången behöver du först skapa ett konto.
Gå till schemat och klicka på den gröna rutan där det står "Skapa konto" och fyll i dina uppgifter.
Du får då ett mail som du behöver bekräfta. Efter det är det bara att boka.

Köp ditt pass HÄR