Våra yoga klasser

Nu har vi även hybridklasser - samma kort - du deltar via zoom

Yoga för alla former - Alla kan yoga, ung som gammal, nybörjare som erfaren.
Vi erbjuder olika former av yogaklasser i en uppvärmd yogastudio i varierande temperatur utifrån olika behov. Vi tror på att efterlikna den miljön där yogan har sitt ursprung. Värmen gör kroppen mjuk och smidig och får oss att må bra. 
Som medlem kan du träna obegränsat på alla våra klasser.  Samtliga klasser är nybörjarvänliga om inget annat anges.

Hot Yoga
 Nybörjare välkomna!
 Hot Yoga utförs i ett varmt rum med tropisk värme ca 38 grader.
Tack vare värmen känns kroppen smidigare, blodcirkulationen kommer lättare igång.  Det är en annorlunda och rolig träningsform som systematiskt arbetar igenom hela kroppen inifrån och ut. Hot yoga är en intensiv, energigivande och ibland utmanande träningsform som passar alla åldrar, otränade som vältränade. Svettproduktionen ökar vilket rensar ut systemet/kroppen. Övningarna och träningen  kan även läka skador och stärka hälsan.
Fördelar: Klassen utvecklar styrka, fokus, flexibilitet, uthållighet och kondition. Avslappning och nedvarvning  ingårför att minska stress. 

Warm Yoga
Nybörjare välkomna!
För dig  som tycker yoga Flow är för avancerad och Hot yoga för varmt...

Warm Yoga utförs i ett varmt rum med tropisk värme ca 32  grader. Tack vare värmen känns kroppen smidigare, blodcirkulationen kommer lättare igång En mycket bra klass oavsett om du är helt nybörjare och vill lära dig grunderna eller mer erfaren.
Det är en annorlunda och rolig träningsform som systematiskt arbetar igenom hela kroppen inifrån och ut som passar alla åldrar, otränade som vältränade.  Övningarna och träningen  kan läka skador och stärka hälsan.
Fördelar: se Hot Yoga

Yoga Flow / Vinyasa Yoga
Alla nivåer!
Rörelse i flöden i värme. Varierande positioner, där andning och rörelser synkroniseras . På sanskrit kallas det Vinyasa.  Klassen är lite utmanande, lite svettigare, lite lekfullare. Svettproduktionen ökar vilket rensar ut systemet/kroppen. Tempot är lite snabbare än i övriga klasser. Där viss grund eller träningsvana  kan vara bra att ha men ej nödvändigt. Klassen utförs i en skön rumstemperatur på ca 30-32 grader vilket dina leder och muskler kommer att älska.
 Fördelar: förutom flexibilitet och rörlighet tränar du även styrka, mage, axlar, rygg, lår och rumpa - Core träning. Klassens sekvenser är en kombination av Hatha, Power och Ashtanga yoga. 

Warm Yin & Yang
Nybörjare och alla nivåer
En populär och bra klass oavsett om du är helt nybörjare eller mer erfaren.
Denna klass handlar om balans. Både i kropp och själ. Första delen av klassen är en mix av positioner och övningar ur våra övriga klasser. Andra delen avslutas med Yin yoga där vi håller stretchande positioner lite  längre. Yin är en lugnare och mer meditativ yogaform med fokus på bindvävnad, skelett, leder och ligament. Den är djupt avslappnande för dina muskler.
Yin & Yang yoga passar alla, du kommer snabbare att bli mer mjuk och flexibel i kroppen, dina leder kommer att må bättre och hjälper dig att vara i balans när du utsätts för intern eller extern stress.
För dig som sportar eller tränar mycket är Yin Yoga ett perfekt komplement. Dessutom motverkar Yin Yoga en åldrande och stel kropp. 

Bikram Yoga
Nybörjare välkomna!
 90/75/60 minuter
Bikram Yoga består av 26 kroppsställningar och 2 andningsövningar som alltid utförs i samma ordningsföljd i 38-40 grader Serien är fysiskt och mentalt utmanande men samtidigt anpassad för nybörjare i alla åldrar. 
Klasserna avslutas med andningsövningar. Varje ställning görs två gånger. 
Beroende på hur lång klassen är görs ibland vissa av övningarna 1 gång och viss variation kan förekomma.
Bra för styrka, flexibilitet och koncentration

Warm Yin Yoga
Nybörjare välkomna!
65 minuter
En lugn och meditativ yogaform som har sitt ursprung i kinesisk medicin där fokus ligger på andning och medveten närvaro i kroppen och har sitt ursprung i kinesisk medicin.
Positionerna är enkla och utförs alltid liggande eller sittande.
Man stanner i de olika positionerna länge, då stimuleras bindväven, leder och ligament samt inre organ. Bra för stelhet som löses upp och cirkulation i kroppen. Du blir smidigare, får ökad rörlighet och ett friare och bättre energiflöde i kroppen. 

personlig träning & för företag

Enskilt, par eller i grupp, arbetskollegor, kamrat gäng vi skapar en tid och klass för er. Vi hjälper dig om du vill ha ett eget träningsprogram. Vi kan även designa yoga program om du tex har problem med ryggen, axlar eller nacke. Vi har yogaprogram för sömnproblem, stress, mage, meditation mm. Kontakta Yogainstitutet för individuell rådgivning. Du kan boka en enskild tid eller ha en stående PT varje vecka.

Yoga som livsstil
Under 2000-talet har yogan snabbt gått från att vara en livsstil för få, till att bli en träningsform för många. På Yogainstitutet har vi ett brett utbud av yoga för alla nivåer. Här kan du pröva dig fram bland olika yogaformer tills du hittar en som passar just dina behov och önskningar.  I grunden handlar yoga om att utveckla ett sunt förhållningssätt till det egna jaget. Att med värme, kärlek och ödmjukhet kunna omfamna både dina styrkor och svagheter; att i din egen, individuella takt sträva mot att bli en helhet och på så vis inse att yoga blivit en del av din livsstil. 
Med yoga får du ett kraftfullt verktyg som hjälper dig att leva ditt liv i harmoni och balans, både med dig själv och med världen runtomkring dig. Vilken Yoga form är du ?

välkommen till oss!

we like it warm