unik yogaträning tillgänglig och bra för alla

Premiär Yogainstitutet - 21 september!

Oavsett om du är ny på yoga eller ny hos Yogainstitutet känn dig varmt välkommen. Yogainstitutet är en lugn oas där du kan andas och hitta din balans i livet. Vi erbjuder en unik yogaträning som är lättillgänglig för alla nivåer, nybörjare som vana yogis.

ALLA KLASSER ÄR DROP-IN baserade om inget annat anges där du som nybörjare kan välja dina tider och klasser efter tycke och smak. En bra start är att testa en drop in eller att skaffa ett 10 kort som gäller i 6 månader. Börja gärna din yogaträning med minst 1-2 klasser per vecka eller mer för bästa resultat. Boka passet för garanterad plats. Det gör du under boka tid knappen.

Vi har också nybörjarkurser där du kan lära dig yoga från grunden. Läs mer 


Studion öppnar ca 20 min innan klass och stänger 30 min efter att klassen är slut.

Klipp och månadskort eller Drop in betalar du på plats. Helst med kreditkort.

Receptionen är stängd under klasserna och när vi inte har klasser. Var i tid till klassen då vi stänger dörrarna strax innan passet börjar.

stel?

Om du är stel är det absolut dags för yoga!
Du kan vara stel som en pinne eller vig som en katt för att tillgodo göra dig vår yoga träning. Med regelbunden träning kommer du snart att vara mer rörlig, smidig och stark. Värmen gör att du stretchar kroppen på ett enklare och säkert sätt.

Vad skall jag ha på mig och ta med mig till yoga träningen?

Kläder som du kan röra dig fritt i och som du känner dig bekväm  i. Du kan använda samma typ av kläder som du har när du går till gymmet eller springer i. Vi tränar barfota. Inför Hot Yoga träningen rekommenderas klädsel som om du skulle gå till stranden en varm sommardag.

Vi har yogamattor till utlåning men rekommenderar att du skaffar en personlig yogamatta. Du kan köpa kvalitets yogamattor hos oss.

För er som vill testa Hot Yoga rekommenderas att ta med er ett stort badlakan över yogamattan eller skaffa en specialhandduk för Hot Yoga så att du inte halkar på yogamattan. Handdukar kan du hyra eller köpa hos oss. Du kommer att svettas i Hot Yoga och behöver en stor vattenflaska till passet.

Hur mycket vatten behöver jag dricka innan Hot Yoga?

Att tänka på före en klass - Drick mycket vatten under dagen, ät inte för tätt inpå och ladda med ett glatt sinne. Fyll på kroppens vätskedepåer med vatten före en Hot Yoga klass, det kommer du att må bra av. Huvudvärk är ofta ett tecken på låga vätskenivåer.

Efter klassen fyll på med elektrolyter – tex. kokosvatten eller socker/saltlösning för att återställa vätse- och saltbalansen. Saltet ska då vara Himalayasalt eller Havssalt som finns i vanliga mataffärer.

Vi rekommenderar dig att testa hot yoga minst 5 - 10 ggr för att dels vänja dig vid värmen och börja känna de positiva effekterna. För bästa resultat minst 2 ggr/vecka

Vad är elektrolyter?

När du svettas förlorar du mineraler och salt som behöver ersättas. Muskelkramp kan vara ett tecken på låga nivåer av kalium. Vårt val av återställande dricka är kokosvatten! Det är det mest naturliga sättet att få tillbaka socker och salt efter att du svettats. Sportdricka och vätskeersättning funkar också. Kokosvatten finns att köpa hos oss.

Om jag har en skada kan jag göra yoga då?

Yoga gör oftast gott för olika skador och medicinska tillstånd och används tex. inom auyrvedan för att förbättra olika skador och sjukdomstillstånd. Men det är bra om du nämner detta för yogaläraren före klass så att hon eller han kan visa dig modifieringar eller vilka övningar du skall undvika eller hoppa över så att du kan få ut maximalt av din yogapraktik. Det skall aldrig göra ont i övningarna, lyssna alltid på din kroppssignaler.
Vi är inga läkare, om du är osäker rådgör med din läkare/terapeut först.

Yoga etikett

  • Lyssna under klassen och ställ eventuella frågor innan och efter klassen
  • Inga skor och strumpor i studion - Vi tränar barfota enligt yoga tradition
  • Stäng av mobiltelefoner och lämna dem gärna utanför yoga salen
  • Undvik parfym och övriga starka dofter inför träning
  • Behöver du pausa, stanna i rummet och vila på mattan tills du känner dig redo
  • Är du nybörjare placera dig på andra eller tredje raden. På så sätt är det lättare att följa med i klassen genom att ha uppsikt över mer vana utövare.
  • Vi är alla människor som kommer in till Yoga träningen präglade av individuella upplevelser under dagen. Vi uppskattar därför om yoga studion andas en stillsam och harmonisk atmosfär.

välkommen till oss!

we like it warm