Mobilloggo 2

En annorlunda, utmande & rolig yogaform

Yogainstitutets hot yoga metod

Yogainstitutets Hot Yoga metod
 och Bikram yoga har sitt ursprung i klassisk Hatha Yoga men vi integrerar olika stilar för större variation och användarvänlighet.

 Övningsserien har rötterna i Indien och är väl beprövad.

Hot Yoga utförs i ett varmt rum med tropisk värme. Det är en annorlunda och rolig träningsform som systematiskt arbetar igenom hela kroppen. Värmen ger en djupare stretch, läkning, ökad syresättning och cirkulation. 

stretcha på ett säkert och effektivt sätt

Vi har lagt mycket tid att skapa en effektiv serie som är anpassad för rygg, axlar, nacke och naturligtvis hela människan.
Vi stärker och stretchar kroppen på ett säkert och effektivt sätt. Yogasalen uppvärmd till ca 38 grader.

en härlig träningsmetod

Hot Yoga är en fantastisk träningsform där många olika komponenter vävs samman och tränas. Kroppen syresätts och tränas att bli uthållig, stark och flexibel. Sinnet blir lugnt och stabilt.

Vi tränar avslappning och nedvarvning för att lära kroppen och sinnet att hantera utmaning på ett stressfritt och produktivt sätt. Det ger mental klarhet och mindre stress.

Alla kan träna Yogainstitutets Hot Yoga, nybörjare till avancerad, gammal som ung, stel som flexibel. Hemligheten ligger i att träna individuellt utifrån sin egen förmåga och anpassa övningarna efter sin egen kropp. Ju stelare du är desto mer har du att vinna på att börja träna hos oss.

Fråga oss gärna om tips och råd om du tex jobbar med någon skada eller vill ha extra hjälp.

Nybörjare, erfarna, soffliggare, otränade eller idrottare.
Alla är välkomna!

Kan Hot Yoga hjälpa mig bli av med xtra kilon?

Yes! Det inte bara kan utan är en välbeprövad metod att reducera vikten. Regelbunden träning ger dig bl a en friskare, starkare och mer rörlig kropp och en allmän känsla av välbefinnande.
Det är dessutom en kardiovaskulär träning som kommer att förbättrar din kondition och hälsa.

effekterna

Fysiskt
Fysiskt är Yoga positionerna designade att arbeta muskulärt och sträcka ut muskulaturen men också göra musklerna, leder och ligament starkare. När du tränar Hot Yoga förbättras kroppens alla invärtes system som hjärta, lungor, mjälten, njurar, lever och tarmssystem.

Mentalt
Din hjärna och sinne stimuleras och stärks. Träningen hjälper till att minska stress, nedstämdhet, oro och andra mentala tillstånd. Metoden lugnar sinnet, stillar chattret i hjärnan och ger djup avslapping

Metodens syfte är att balansera och stärka kroppen, stilla sinnet och ge näring till själen

upplevelsen

Du kommer inte uppleva klassen som en vanlig yogaklass utan positionerna är statiska modifierade stabilitetsövningar som stärker, stabiliserar, balanserar, vitaliserar och som effektivt rensar kroppen på gifter och slaggprodukter – en mycket terapeutisk yoga med fördelar som måste upplevas!

Vi lär oss att arbeta i vår komfortzon, att stanna i den fysiska kroppen, tömma sinnet på tankar och vara ödmjuk och inkännande.

Alla kan utöva hot yoga - gamla som unga, ryggproblem som tex skolios, högt blodtryck, lågt blodtryck, astma, allergier – det är bara ni själva, era begränsningar och er villighet att utmana er som stoppar!

att tänka på inför en klass

Drick mycket vatten under dagen och tillsätt gärna mineraler,
ät inte för tätt inpå och ladda med ett glatt sinne.

Efter klassen kan det vara bra att fylla på med elektrolyter – tex. kokosvatten , sportdrycker eller socker/saltlösning för att återställa vätse- och saltbalansen.

Vi rekommenderar dig att testa hot yoga minst 5 ggr för att vänja dig vid värmen och börja känna de positiva effekterna

kuriosa om bikramyoga och Hotyoga

För dig som vill veta mer om den spännande historien om hur Bikram yoga och Hot yoga startade och kom till har vi gjort en xtra sida om detta. Läs mer om Bikramyoga här >>>

Gilla oss på Facebook >>